zaterdag 11 oktober 2014

De Plantage

Een grote aanwinst voor de buurt en voor de stad; het nieuwe café-restaurant De Plantage naast de hoofdingang van Artis in de voormalige Ledenlokalen. Een nieuw initiatief van de eigenaren van Restaurant Dauphine en Café Amsterdam. Open sinds begin september en ik keek er erg naar uit om er een keer te eten. Gisteren was het zover. 
Maar goed dat ik een reservering had gemaakt, want het zat volledig vol. Na even gewacht te hebben in het voorste gedeelte bij de bar werden we begeleid naar onze tafel. Helaas niet aan het raam, want daar kijk je namelijk heel mooi uit over het nieuwe Artisplein met een volière, een fontein en gezellig verlichte platanen. Overigens ook zeker de moeite waard om hier overdag heen te gaan en op het terras te zitten. 
In ieder geval, we zaten. Snel werden we voorzien van ons eerste drankje, door vriendelijk personeel, die we vervolgens pas een uur later weer zagen. Klein minpuntje, maar laten we er maar vanuit gaan dat dit hoort bij de opstartfase. Wetende dat de keuken wordt gerund door de voormalige chef-kok van de Goudfazant, was ik erg benieuwd naar het eten. En wat mij betreft heeft hij zijn goede reputatie meer dan waargemaakt!

Conclusie: op wat kleine puntjes na écht een aanrader om hier te gaan eten; een fantastische ambiance en heerlijk eten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten