zaterdag 18 april 2015

Aeroplane presenteert de zomerhit van 2015!

Nou, de zomer is begonnen hoor met 'Let's Get Slow' van Aeroplane! Wat een heerlijke plaat, wat mij betreft de potentiële zomerhit van 2015! Voor zijn nieuwe single werkte hij samen met de Franse zanger Benjamin Diamond, die bekend is van zijn vocals op 'Music Sounds Better With You', de hit van Stardust. 
Ik ben net gestart met de radiopromotie en heb veel goede reacties. Ook meteen al support te pakken van o.a. Gerard Ekdom, Dansen met Delsing en FunX Dance!Eind jaren 90 was er dus Stardust, het project van Thomas Bangalter van Daft Punk en Alan Braxe. Nu kroop Benjamin Diamond dus in de studio met Vito De Luca aka Aeroplane, de Italiaans-Belgische producer. Tot 2010 bestond Aeroplane nog uit Vito De Luca en The Magician, maar de laatstgenoemde besloot na de opnames van het album Aeroplane te verlaten en (niet onverdienstelijk) solo verder te gaan. 
Na de release van het toonaangevend debuutalbum 'We Can’t Fly' in 2010 zette Aeroplane zich de afgelopen jaren stevig op de wereldkaart als DJ, remixer en gangmaker van de nu-disco en Balearic music scene. Ik heb dit album toen nog gepromoot als promotor van NEWS Records. De legendarische radio dj Pete Tong vroeg Aeroplane om de 500ste Essential Mix op BBC Radio 1 te verzorgen, het Britse muziekblad NME riep Aeroplane uit tot één van de “20 Most Groundbreaking Dance Acts in the World”. Hij tourde meermaals de wereld rond en maakte érg populaire remixes voor onder meer Friendly Fires, Grace Jones, Justin Timberlake en Stromae. Aeroplane is lekker bezig dus...

'Let’s Get Slow' is vanaf 6 april als pre-order verkrijgbaar, 20 april is de officiële release.

Mocht je 'm trouwens live aan het werk willen zien, Aeroplane staat op 18 juli op Buiten Westen in Amsterdam. Komt dat zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten